Zdravi odnosi

Datum: 
28.02.2023
Ura: 
18:00
  • V začetni in krovni delavnici Medosebni odnosi se bodo udeleženci seznanili s pomembnimi vidiki medosebnih odnosov, kot so pomen odnosov, pomen podpore in socialne mreže. Pobližje bodo lahko spoznali tudi odnosni stil, ki je zanje bolj značilen.
  • Sklop delavnice Krepitev dobrega počutja izpostavlja pomen skrbi za duševno in telesno zdravje. Udeležence seznanja s prilagojenim Seligmanovim modelom blagostanja, kjer se bodo dotaknili pomena šestih dimenzij: prijetna čustva, fizično zdravje, zavzetost, odnosi, smisel in dosežki ter se preizkusili v veščinah, ki lahko posamezna področja tudi krepijo.
  • Veščine asertivnosti je še en sklop v delavnici Zdravi odnosi, kjer bodo udeleženci spoznali pojem asertivne komunikacije, katere cilj je drugemu sporočiti svoje potrebe in pri tem ohraniti spoštljivost in razumevanje potreb drugega. Konkretneje se bodo udeleženci seznanili s pomembnimi vidiki prepoznavanja svojih potreb in želja, prepoznavanja potreb in želja druge osebe ter konkretnimi veščinami učinkovitega komuniciranja svojih potreb/želja ob spoštovanju potreb/želja druge osebe.
  • V sklopu Spretnosti reševanja problemov bodo udeleženci razmišljali o razlikah med skrbjo in problemom ter se osredotočili na reševanje problema. V tem primeru reševanje problemov predstavlja miselni proces, ki omogoča učinkovito spoprijemanje s problemi. V nadaljevanju bo izpostavljena razlika med lahko in težje rešljivimi problemi ter (trenutno) nerešljivimi. Preizkusili se bodo v razumskem načinu reševanja problemov v sedmih korakih.

Prijave in informacije: 051 671 071 ali ckz-psiholog (pri) zd-ajdovscina (pika) si

Delavnica se bo izvedla na lokaciji Centra za krepitev zdravja.

Lepo vabljeni!

Delavnice in drugi dogodki

Dogodek Datum Ura
Zvišane maščobe v krvi 25.04.2024 18:00
Ali sem fit? 26.04.2024 13:00

Sledite nam na Facebooku