Program priprave na porod in starševstvo

PRIPRAVA NA POROD IN STARŠEVSTVO V OBDOBJU EPIDEMIJE COVID-19

Najprej vama iskreno čestitam in izrekam dobrodošlico malemu bitju, ki prihaja v vajino življenje. Nosečnost je zelo posebno obdobje v skupnem življenju ženske in moškega. Polno je vznemirljivih pričakovanj, včasih pa tudi dvomov in vprašanj.

Zaradi epidemije koronavirusne bolezni tečaj Priprave na porod in starševstvo trenutno ne poteka. Zato smo vam zbrali koristne informacije in napotke za to vznemirljivo obdobje.

1. Za vsa morebitna vprašanja nas lahko kontaktirate preko e-mail naslova
zenski (pika) dispanzer (pri) zd-ajdovscina (pika) si ali na telefon 05 36 93 125 (sreda popoldan, četrtek in petek dopoldan). V primeru stiske lahko pokličete psihologinjo na telefon 051 671 071.

2. Za napotke v zvezi s telesno aktivnostjo med nosečnostjo in po porodu se lahko obrnete na fizioterapevtko ali kineziologa v CKZ (ckz-fizioterapevt (pri) zd-ajdovscina (pika) si,
ckz-kineziolog (pri) zd-ajdovscina (pika) si ali  041 409 762).

3. zloženka Patronažna zdravstvena nega pri nosečnici, novorojenčku in otročnici

4. publikacija Pričakujemo dojenčka

5. vodnik Mami, oči

6. spletna stran o prehrani

7. video vsebine UKC Ljubljana, Porodnišnica Ljubljana

8. spletna stran zdaj.net

Nositi in roditi otroka je za vsako žensko nekaj edinstvenega. Naj bo zato nosečnost čas, ko še posebej dobro skrbite zase. S tem boste tudi otroku omogočili kar najboljši začetek. Pri tem je zelo dobrodošla podpora in sodelovanje bodočega očeta. S pozornostjo in naklonjenostjo eden drugemu ustvarjata varno in ljubeče družinsko okolje, ki bo kmalu postalo otrokov dom.

(Povzeto po vodniku: Pričakujemo dojenčka, 2019)

Sledite nam na Facebooku