Program priprave na porod in starševstvo

Predavanja potekajo v Zdravstvenem domu Ajdovščina, v učilnici zdravstvene vzgoje v I. nadstropju.

Za vsa morebitna vprašanja nas lahko kontaktirate po elektronski pošti
zenski (pika) dispanzer (pri) zd-ajdovscina (pika) si ali na telefon (05) 36 93 125 (sreda popoldan, četrtek in petek dopoldan).

V primeru stiske lahko pokličete psihologinjo na telefon 051 671 071 ali na 051 656 694.

Zaradi težav z gibali med nosečnostjo in po porodu ali za napotke v zvezi s telesno aktivnostjo, se lahko obrnete na fizioterapevtko ali kineziologa v CKZ po elektronski pošti ckz-fizioterapevt (pri) zd-ajdovscina (pika) si, ckz-kineziolog (pri) zd-ajdovscina (pika) si ali na telefon 041 409 762.


Spodaj si lahko sami že vnaprej ogledate in preberete številne koristne vsebine:

Zloženka Patronažna zdravstvena nega pri nosečnici, novorojenčku in otročnici

Publikacija Pričakujemo dojenčka (vodnik o nosečnosti, porodu in zgodnjem starševstvu)

Vodnik Mami, oči (vodnik za bodoče starše)

Prehranska priporočila za nosečnice in doječe mame (nacionalni portal o hrani in prehrani)

Video vsebine UKC Ljubljana, Porodnišnica Ljubljana

Zdravje danes za jutri (informacije in nasveti o preventivnih pregledih ter zdravem načinu življenja za nosečnice, otroke in mladostnike)


Najprej vam iskreno čestitamo in izrekamo dobrodošlico malemu bitju, ki prihaja v vaše življenje. Nosečnost je zelo posebno obdobje v skupnem življenju staršev, polno je vznemirljivih pričakovanj, včasih pa tudi dvomov in vprašanj. Nositi in roditi otroka je za vsako žensko nekaj edinstvenega. Naj bo zato nosečnost čas, ko še posebej dobro skrbite zase. S tem boste tudi otroku omogočili kar najboljši začetek. Pri tem je zelo dobrodošla podpora in sodelovanje bodočega očeta. S pozornostjo in naklonjenostjo eden drugemu ustvarjata varno in ljubeče družinsko okolje, ki bo kmalu postalo otrokov dom (povzeto po vodniku: Pričakujemo dojenčka, 2019).

Sledite nam na Facebooku