Program priprave na porod in starševstvo

 

Najprej vam iskreno čestitamo in izrekamo dobrodošlico malemu bitju, ki prihaja v vaše življenje. Nosečnost je zelo posebno obdobje v skupnem življenju staršev, polno je vznemirljivih pričakovanj, včasih pa tudi dvomov in vprašanj.

Za vsa morebitna vprašanja nas lahko kontaktirate preko e-mail naslova
zenski (pika) dispanzer (pri) zd-ajdovscina (pika) si ali na telefon (05) 36 93 125 (sreda popoldan, četrtek in petek dopoldan). V primeru stiske lahko pokličete psihologinjo na telefon 051 671 071 ali na 051 656 694.

Zaradi težav z gibali med nosečnostjo in po porodu ali za napotke v zvezi s telesno aktivnostjo, se lahko obrnete na fizioterapevtko ali kineziologa v CKZ (ckz-fizioterapevt (pri) zd-ajdovscina (pika) si, ckz-kineziolog (pri) zd-ajdovscina (pika) si ali  041 409 762).

 

Spodaj si lahko že sami vnaprej ogledate in preberete številne koristne vsebine:

Zloženka Patronažna zdravstvena nega pri nosečnici, novorojenčku in otročnici

Publikacija Pričakujemo dojenčka

Vodnik Mami, oči

Prehranska priporočila za nosečnice in doječe mame

Video vsebine UKC Ljubljana, Porodnišnica Ljubljana

Zdravje danes za jutri

Nositi in roditi otroka je za vsako žensko nekaj edinstvenega. Naj bo zato nosečnost čas, ko še posebej dobro skrbite zase. S tem boste tudi otroku omogočili kar najboljši začetek. Pri tem je zelo dobrodošla podpora in sodelovanje bodočega očeta. S pozornostjo in naklonjenostjo eden drugemu ustvarjata varno in ljubeče družinsko okolje, ki bo kmalu postalo otrokov dom.

(Povzeto po vodniku: Pričakujemo dojenčka, 2019)

Sledite nam na Facebooku