TRŽNICA ZDRAVJA V VARSTVENO DELOVNEM CENTRU VIPAVA

  • 21.09.2020
  • Sodelovanje v lokalni skupnosti z vključevanjem ranljivih skupin je eden od poglavitnih ciljev naših dejavnosti. Tako smo tudi z obiskom Varstveno delovnega centra Vipava stopili korak bližje k uresničevanju le-tega. Obiskali smo jih v torek, 15. septembra 2020 in jim z dvournim programom popestrili njihovo dopoldansko rutino.

    Ker je naša ekipa tako raznolika, smo se v uvodnem delu na igriv in razgiban način najprej predstavili. Temu je sledila tržnica zdravja na prostem, kjer je vsak izmed nas na svoji stojnici prikazal delček svojega dela. Ob tem so bili tudi varovanci VDC-ja aktivni, bodisi z reševanjem nalog, preizkušanjem lastnih zmožnosti ipd. Druženje smo zaključili s prilagojeno telovadbo na stolih in izmenjavo unikatnih pozornosti.

    Tako kot za varovance, je bil ta dogodek nekaj posebnega tudi za nas. Na začetku se nam je zdelo, da temu izzivu ne bomo kos, a smo na koncu iz njega odšli polni hvaležnosti in radosti, ki so jo varovanci kljub svojim osebnim oviram brezpogojno delili z nami. Pokazali so nam kaj v življenju največ pomeni in za kaj je vredno živeti.

    Zahvaljujemo se zaposlenim VDC Vipava in njihovim varovancem za topel sprejem in želimo si, da bi se naše poti v prihodnje še kdaj srečale.

    Center za krepitev zdravja Ajdovščina

    Sledite nam na Facebooku