Večer zdravja v Skriljah

  • 22.01.2020
  • Logotip Centra za krepitev zdravja Ajdovščina

    V torek, 4. februarja 2020, smo ekipa Centra za krepitev zdravja Ajdovščina v poznih popoldanskih urah obiskali majhno vasico Skrilje v občini Ajdovščina, kjer smo organizirali dogodek Večer zdravja. Ker smo ravno ta dan obeleževali tudi svetovni dan boja proti raku, smo Skriljanom najprej pripravili delavnico samopregledovanja dojk, ki jo je vodila naša diplomirana medicinska sestra Špela Koron. Predstavila nam je, kako si je potrebno dojke samopregledovati in nas opozorila na katere spremembe moramo biti pozorni. Vse spremembe in zatrdline dojk so lahko udeleženke opazile in otipale tudi na modelih dojk. Prav tako se je dotaknila tudi zelo pogostega raka pri moških - raka mod ter samopregledovanja le-teh. Ob koncu uvodnega predavanja je s Skriljani svojo izkušnjo z rakom nesebično podelil tudi gospod Vojko Čermelj, ambasador SVIT-a.

    Po uvodnem delu smo nadaljevali z ostalim našim programom. Prisotni so lahko preizkusili svojo fizično zmogljivost in pripravljenost na delavnici »Ali sem fit?«, izvajali smo meritve krvnega tlaka, holesterola in krvnega sladkorja ter meritve telesne sestave s pomočjo posebne tehtnice. Naša dietetičarka je na praktičen način prikazala kaj vsakodnevno zaužijemo preko določenih živil, ker pa pogosto pozabimo na zobno higieno, smo spregovorili nekaj besed tudi o zobozdravstveni preventivi, ki ima pomemben vpliv na naše celostno zdravje. Seveda je imel vsak izmed nas tudi čas za svetovanje in pogovor z obiskovalci večera zdravja.

    Glede na vse pozitivne odzive udeleženih in besede hvaležnosti, smo dobili potrditev, da smo izpeljali zanimiv, poučen in praktičen dogodek.

    Ambasador SVIT

    Praktični del z modelom dojkPraktični prikaz "Ali veš kaj ješ?"Izvajanj meritevNaša vodja AlenkaEkipa CKZ z ambasadorjem SVIT-aModel dojkDelavnica "Ali sem fit?"

    Sledite nam na Facebooku