Promocija zdravja na delovnem mestu

Zdravje je podlaga za dobro in uspešno življenje in delo - tako za posameznika kot za organizacijo. Skrb za ohranjanje in izboljševanje zdravja zaposlenih je smotrna, saj so zdravi in zadovoljni delavci, ki delajo v varnem in spodbudnem delovnem okolju produktivnejši in ustvarjalnejši, redkeje zbolijo in redkeje odhajajo v bolniški staž ter ostajajo zvesti organizaciji oz. delodajalcu. Delodajalec, ki nudi dobro in stimulativno delovno okolje, lažje zaposli kakovostnejši kader in pridobi na javnem ugledu.

Promocija zdravja na delovnem mestu so sistematične ciljane aktivnosti in ukrepi, ki jih delodajalec izvaja z namenom ohranjanja in krepitve telesnega in duševnega zdravja delavcev.

Zadovoljstvo na delovnem mestu

Izbirate lahko med številnimi delavnicami, v katerih boste pridobili znanja in veščine ter podporo pri spreminjanju življenjskega sloga (pri spreminjanju prehranjevalnih navad, krepitvi telesne dejavnosti, hujšanju, opuščanju kajenja, učenju tehnik sproščanja) in pri krepitvi duševnega zdravja.

Program delavnic, ki jih izvajamo v delovnih organizacijah:

  • Zdravo živim: govorili bomo o pomenu zdravega življenjskega sloga za krepitev zdravja ter preprečevanju kroničnih bolezni.
  • Ali sem fit: pod strokovnim vodstvom boste opravili preizkus za ugotavljanje telesne zmogljivosti. Strokovnjaki vam bodo svetovali o ustrezni telesni dejavnosti za krepitev zdravja.
  • Tehnike sproščanja: spoznali boste osnovne značilnosti sproščanja, preizkusili tri različne tehnike sproščanja in dobili navodila, da jih boste lahko izvajali tudi sami.
  • Zvišane maščobe v krvi: pridobili boste znanje, ki bo pripomoglo k vzdrževanju ciljnih vrednosti maščob in izboljšanju vašega počutja.
  • Zvišan krvni tlak: podali vam bomo napotke, ki bodo pripomogli k vzdrževanju ciljnih vrednosti krvnega tlaka in izboljšanju vašega počutja.
  • Zvišan krvni sladkor: pridobili boste najpomembnejša znanja o mejni bazalni glikemiji in moteni toleranci za glukozo.
  • Sladkorna bolezen tipa 2: delavnica je namenjena osebam s sladkorno boleznijo tipa 2, ki bodo seznanjene z značilnostmi te sladkorne bolezni.

Povečajte kakovost življenja svojih zaposlenih. Prisrčno vabljeni, da se vključite v programe, ki vas bodo spodbujali k izbiri zdravega načina življenja in vam pomagali do boljšega počutja in zdravja.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na vodjo Centra za krepitev zdravja.

Telefon: (05)9343171
Mobitel: 051 415 731
E-pošta: ckz-vodja (pri) zd-ajdovscina (pika) si

Veselimo se sodelovanja z vami!

 

Sledite nam na Facebooku