AKTIVNOSTI OB EVROPSKEM TEDNU MOBILNOSTI 2022

  • 16.09.2022
  • Med 16. in 22. septembrom 2022 obeležujemo EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI, ki je vsakoletna priložnost, da spremenimo svoje potovalne navade.

    Letos ga zaznamuje slogan »Trajnostno povezani.«

    V CKZ Ajdovščina bomo ta teden namenili ozaveščanju o pomenu hoje za zdravje. Pogosto se namreč sprašujemo, s katero dejavnostjo bi izboljšali in ohranjali svoje zdravje. Najpreprostejši in najcenejši način je zagotovo hoja, ki je primerna prav za vse generacije, ne glede na začetno fizično pripravljenost. Ni važno, ali boste hodili pred službo, po službi, zjutraj ali zvečer, saj hoja v vsakem primeru pozitivno vpliva na zdravje. Že 30-minutna hoja na dan podpira zdrav imunski sistem, pospešuje metabolizem, krepi sklepe, mišice ter kosti, znižuje krvni tlak, zmanjšuje tveganja za kronične bolezni, izboljšuje pa tudi delovanje možganov in srčne mišice.

    Zato vas prihodnji teden vabimo na naše brezplačne aktivnosti, in sicer:

    • TEST HOJE NA 2 km (v torek, 20. 9. 2022 od 8.00 do 10.00, na stadionu v Vipavi)
      Test hoje je enostaven in varen test, na katerem se s pomočjo tako hitre hoje kot jo udeleženec še zmore in pri tem ne ogroža svojega zdravja, izmeri indeks telesne zmogljivosti (zmogljivost srca, ožilja in dihal). Rezultate vam obrazložita fizioterapevtka in kineziolog, ki vam na podlagi vašega rezultata tudi svetujeta o vam najbolj ustrezni in zdravju prijazni telesni dejavnosti ali športni vadbi.

    • POHOD AJDOVŠČINA - IZVIR HUBLJA - LOKAVEC - AJDOVŠČINA (v petek, 23. 9. 2022 od 8.00 do 10.00) 
      Med pohodom bova fizioterapevtka in kinezilog na posameznih postojankah na kratko predstavila tudi primerne vaje za ogrevanje, razvoj moči in gibljivosti ter podala smernice in nasvete za daljšo hojo. Dobimo se pred OŠ Šturje.

    (Prijava na pohod je obvezna, več informacij in kontakt dobite na priloženem plakatu.

    Sledite nam na Facebooku